Onze lespony's staan tijdens de lesuren in opzadel-boxen. Deze boxen zijn speciaal gemaakt om de veiligheid tijdens het poetsen en opzadelen te garanderen. De opzadel-boxen geven een goed overzicht over alle pony's en zijn makkelijk toegangbaar. Alle lespony’s gaan dagelijks in een groep naar buiten, zodat zij zich natuurlijk kunnen gedragen in een kudde.

De lespaarden, pensionpaarden en pensionpony’s staan in boxen van ongeveer 3mX3m. Iedere box is voorzien van een voerbak en zelfdrinker. Alle paarden gaan in groepsverband naar buiten en indien het weer het toelaat staan ze in de wei.

Dagelijks komen de paarden en pony’s in groepsverband buiten. In de winterperiode kan dit in paddocks zijn en in de zomerperiode in ruime weides. Wij vinden dit heel belangrijk voor de sociale contacten en de gemoedstoestand van de paarden onderling.

Kinderen mogen alleen onder begeleiding van de ouders/begeleiders op stal komen. Kinderen zien de paarden en pony’s vaak als knuffeldieren, maar ook de dieren hebben vaak andere gemoedstoestanden. Hierdoor is het erg belangrijk voor de veiligheid, dat de kinderen niet alleen op stal zijn.

De paarden en pony’s mogen niet gevoerd worden. Door het voeren ontstaat voernijd en ruzie tussen de paarden en pony’s onderling. Ze houden er geen rekening mee dat er misschien ook wel eens mensen in de stal aanwezig zijn. Ook verliezen wij dan de controle over de hoeveelheid voer die ze krijgen en kunnen de dieren behoorlijk ziek worden, met alle gevolgen van dien.

Wij vragen iedereen dan ook beleefd om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Behandel onze dieren (ook de katten en honden) met respect en consequent, dan krijg je er meer voor terug dan je je kunt voorstellen!

Agenda

   
   
   
   
   
   
   
   
Naar boven...