Starterspakket: 8 lessen waarin kinderen en ouders een half uur theorie krijgen over het ponyrijden en omgaan met de pony. Na het half uur krijgen de kinderen een half uur rijles waarin ze hun vaardigheden ontwikkelen. Als je meer informatie wil over het Starterspakket, stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beginners-les: Les van 1 uur voor de beginnende kinderen. Er is veel begeleiding bij. De kinderen worden voorbereid op het “echte” ponyrijden. Dit is een doorstroom-groep, degene die het begin onder de knie hebben stromen door naar een andere les. Let op: soms is hier een wachtlijst, dus tijdig aanmelden via e-mail.

Jeugd tot 14 jaar: Lessen van 1 uur. De groepen worden samengesteld door de instructeur in overleg met de ouders.

Ponyrijlessen: Lessen van 1 uur op een van onze manegepony's. Diverse niveau's en leeftijden proberen we zo goed mogelijk in groepen te plaatsen. 

Paard rijlessen: Lessen van 1 uur. Diverse niveau’s van beginnerlessen, recreatieve lessen tot en met wedstrijdgerichte lessen.

Privé-lessen: Alleen voor ruiters die in pension staan. 

Caprilli Ruiter Academy: Voor ruiters die twee keer per week rijden en pensionklanten organiseren wij CRA-wedstrijden. Deze zijn op basis van de Ruiteropleiding Brons en Zilver (F-proeven systeem) van de KNHS en FNRS en worden beoordeeld door een officiële jury. Ruiters kunnen met deze methode structureel stijgen in hun rijniveau. Bovendien zijn er ook theorie toetsen aan verbonden om de kennis van de ruiters te vergroten. 

Ponykamp: Tijdens de zomervakantie organiseren we ponykampen. Er wordt o.a. gereden, aandacht aan de theorie, spellen met en zonder pony, toiletteren, verzorging, etc..

Bosrit: Verschillende keren per jaar organiseren we een bosrit van 2 of 3 uur. Deze worden bekendgemaakt op het mede-delingenbord bij de zadelkamer, waar de ruiters zich ook kunnen inschrijven.

De lessen worden gegeven in 1 van de rijmogelijkheden die wij hebben. Er wordt alleen onder deskundige begeleiding gereden. Wij proberen mensen op een verantwoorde manier te leren paardrijden, met respect voor het paard en de medemens. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan dressuurrijden (individueel en in groepsverband), bosritten en af en toe een sprongetje. Daar veiligheid bij ons voorop staat, vinden wij het dragen van een cap HOOFDZAAK! Een goedgekeurde veiligheidscap is een must. Ook stellen wij het op prijs als de ruiters correct gekleed zijn. Alle mensen rijden op eigen risico, maar we willen deze risico’s wel zo klein mogelijk houden.

Alle lespaarden en –pony’s hebben een eigen hoofdstel en zadel, wat goed past en goed is onderhouden. Wij houden van onze paarden en pony’s en ze hebben recht op goed passend materiaal. Dit is ook weer prettig voor de ruiter, want die leert alleen maar beter rijden, wanneer hij/zij op goed materiaal rijdt

Agenda

   
   
   
   
   
   
   
   
Naar boven...